Eulenbach erősáramú szerszámok

EB logo Az EB szigetelt szerszámok megfelelnek a német DIN, a német VDE 0680 és a nemzetközi ISO EN 60900 szabványoknak, vagy esetenként túl is teljesítik azokat. Amennyiben a biztonsági előírásoknak megfelelően használják szerszámainkat, a lehető legnagyobb biztonságot nyújtják 1000V váltó- és 1500V egyenáram alatt is. A VBG 4 (BGVA3) szabályzásnak megfelelően (mely szerint a szigetelők külső sérülésének szemrevételezéssel megállapíthatónak kell lennie) ahol ez technikailag lehetséges, kétszínű (vörös és sárga), kétrétegű szigetelést alkalmaz a gyártó. Az EN 60900 szabvány:

Dielektromos átütés:

A szigetelt fogók egyenként, külön-külön teszteltek, 10.000V váltóáramnak kell ellenállniuk ahhoz, hogy megkapják a minősítést az 1000V-os munkakörnyezethez, azaz legalább tízszeres biztonsági faktorral számolnak a gyártáskor.

EB teszt 1

Hideg ütésteszt

A fogókat -25C°-ra hűtik le, majd végzik el az ütéstesztet. A szigetelésnek ekkor sem szabad sérülnie.

EB teszt 2

A szigetelés ellenállásának tesztelése

A fogókat 24 órára vízbe rakják, majd három percen át 10.000V feszültség alá helyezik, miközben a szivárgást mérik. Ezalatt az idő alatt a szigetelés és a nem szigetelt rész között semmilyen átvezetés nem fogadható el.

EB teszt 3

Nyomásteszt

75 C°-on, 20N nyomás alatt, 5.000V feszültség alatt mérve a szigetelő semmilyen átszakadása nem engedett.

EB teszt 4

A szigetelés ragasztásának tesztelése

168 órára 70C°-os környezetbe helyezve a fogót, majd három percen át 500N szakítóerővel húzva a szigetelésnek szilárdan a szerszámon kell maradnia.

EB teszt 5

Láng teszt

A szigetelőanyagnak tűzállónak kell lennie.

EB teszt 6

Vélemény, hozzászólás?