Wiha a Home Depot-ban

A Wiha Németország egyik legismertebb, és világszerte egyik legelismertebb szerszámgyártója. 1939-ben alapították Wuppertalban (ahol több más szerszámgyár is megtalálható), és nem kis szerepük volt abban, hogy a német szerszám a minőség és megbízhatóság szinonimája lett.

Az amerikai fórumokban rajonganak a Wiha szerszámokért, nincs vita abban, hogy a magas árfekvés mögött technológia és termékfejlesztés van, a cég szerszámai többször is elnyerték a RedDot és iF díjakat.

A Wihának világszerte 750 alkalmazottja van.

A Home Depot Amerika egyik legnagyobb áruházlánca. Több, mint 2300 üzletük van az Egyesült Államokban, Kanadában és Mexikóban. Csak szerszámokból évi 8.5 milliárd dollár a forgalmuk.

Ezért érdekes, hogy a Wiha Tools USA a Home Depot beszállítója lett. Egyelőre csak a webáruházba listáztak be 20 terméket, de várhatóan több is követi majd.

Általában a volumen emelések minőségromlással is járnak, a Wiha esetében is a növekedés ára már korábban is az volt, hogy Lengyelországba és Vietnámba vittek gyártást. A Home Depot méretéből adódóan várhatóan jelentős forgalomnövekedést hoz majd a Wihának ez a lehetőség, hosszú távon kiderül majd, hogy ennek milyen hatása lesz a termékekre.

Vélemény, hozzászólás?