Játékok és kütyük (Maker Shed)

Maker Shed elektronikai és játékbolt

A Maker Shed a népszerű Makezine online újság webáruháza. A Makezine a barkácsolásban, építgetésben, tervezgetésben örömet lelő emberekhez szól, ennek megfelelően a Maker Shed boltban kreatív, tanulásra ösztönző felszereléseket és játékokat kínálnak. Nagyrészt elektronikai témában mozognak (a tranzisztoroktól a Rasperry Pi-ig, 3D nyomtatók, Arduino robotok, forrasztástechnika, távirányítós járművek), de néhány mechanikai építőjátékot is találunk a kínálatukban.

Az eheti friss kínálatukból pár érdekesség:

Raspberry Pi kamera és USB-s Mini wifi-csatlakozó

Raspberry Pi USB Wifi Raspberry Pi kamera

Tinkerforge időjárásfigyelő számítógép

Tinkerforge időjárásfigyelő

Raspberry Pi alapokra épülő miniszámítógép wifi csatlakozóval.  A mért adatokat a 20×4 karakteres LCD-kijelzőn, interneten keresztül egy saját szerverre, vagy a Xively-re tudja kiküldeni. Tud mérni légnyomást, fényerősséget, páratartalmat és hőmérsékletet. Mivel a készüléket irányító szoftver nyílt forráskódú, lehetőség van a rendszer módosítására és bővítésére.

 

Goldieblox és a forgó gép

Goldieblox játék

Goldie egy feltaláló hajlamokkal megáldott lány, aki ebben a játékban egy szíjrendszert épít fel. A játékhoz egy könyvben kerettörténet és iránymutatás is tartozik, a rózsaszín és világoskék színvilág ne vegye el senki kedvét, alaposabban megnézve jópofa játéknak tűnik:

Goldieblox játék 2

A játékot gyártó cég alapítója egyébként egy Stanfordon végzett mérnökasszony, aki ezzel a játékkal kifejezetten azt szeretné elérni, hogy a lányok számára vonzóvá tegye a mérnöki pályát, fejlessze bennük az önálló problémamegoldás képességét, és erősítse az önbizalmukat.

 

Skallops építőjáték

Skallops dinó

Kickstarteren indult projekt, egy legyező-szerű csatlakozó és kártyalapok segítségével készíthetünk gyakorlatilag bármit, dinót, madarat, repülőt:

Skallops madár Skallops hajó Skallops dinó Skallops készlet Skallops csatlakozó

ArTec légpárnás hajó és fémkereső

Az ArTec oktatási célú építőjátékok, elektronikai játékok fejlesztésével foglalkozik.

Játékaik alapanyagaiként leggyakrabban színes kartonpapírt használnak, a légpárnás hajó elkészítéséhez például az alábbi alkatrészcsomagot adják:

ArTec légpárnás hajó

 

A fémdetektor készlete:

ArTe fémdektektor

 

És egy videó egy papír robotról, ami ki tudja kerülni az akadályokat:

 

 

Vélemény, hozzászólás?