Napi szerszám hírek

Hírek, bemutatók, blogszemlék szerszámokról és szerszámgyártókról.

 • Újabb körfűrészt, ezúttal egy Hitachi gérvágót tesztelt a Toolbox Buzz
  A teszt eredménye szerint erős, pontos, jól használható szerszám, a porelszívás hatékony, viszont a rögzítés terén hagy némi kívánnivalót maga után.
  Az ár-érték aránya kitűnő, megvásárlásra ajánlott.
  Értékelése: 3.5 / 5
 • Moduláris szerszámtároló rendszert mutat be a Keter, írja a Tool Rank
  Itthon is lehet találkozni a Keter nevével, szerszámosládák, kofferek és munkaasztalok mellett kerti tárolókat, fürdőszobabútorokat, rendszerező dobozokat is gyártanak. De ismertebb még a Kreg fúrósablon is, nekik szintén a Keter gyártja a tárolódobozt.
  A Keter műanyagban utazik, ezért a készülő szerszámtároló rendszer is műanyag lesz, ami várhatóan azt is jelenti, hogy könnyebb lesz a hagyományos acél rendszereknél. Egyelőre 2-, 3-, 5- és 7-fiókos, egymáshoz illeszthető tárolókat készítenek, a két nagyobb alá pedig kerekek is illeszthetőek.
 • A Milwaukee M12 Fuel akkus körfűrészt próbálta ki a Concord Carpenter
  A könnyű, de erős körfűrésszel elégedettek voltak a tesztelők, bár az ígért vágási teljesítménynek még a felét se tudták reporodukálni (170 helyett 80 vágást bírt az akku). Külön kiemelik, hogy nagyon jó rálátást biztosít a vágás helyére,  és hogy a teljesítménye alapján akár profi felhasználásra is megfelelő lehet.
  Főbb jellemzők: alumínium ház, kefe nélküli motor, 3600RPM, 4Ah-s, 12V-os akku, 5-3/8″-os fűrészlap.
 • Shinola csavarhúzókat ajánl az olvasók figyelmébe a Garage Journal
  Magyarországon inkább az óráiról ismert a márka, de az extravagáns megjelenésű csavarhúzóra érdemes egy pillantást vetni (bár valószínűleg csak drágán rebrandelt Grace csavarhúzók). Amerikában pár éve nagyon előretörtek a 100% Made in USA termékek, az amerikaiak előnyben is részesítik ezeket a termékeket, az ismertető szerint pedig ezek is ilyen szerszámok.
  Shinola csavarhúzó

  Barátunk a Furdancs blog:

 • Jó-e, ha mindenki asztalossá válik?
 • Mit tehet a furdancsos vasárnap?
 • Az egyengetés

Vélemény, hozzászólás?