Stanley Black&Decker bemutatkozás

Stanley Black&Decker overview

Még tavaly készült egy szép összefoglaló a Stanley Black&Decker cégcsoport márkáiról. Mivel megint megfuttatták twitteren, érdemes átlapozni azoknak, akik nem ismerik közelebbről a világ egyik legnagyobb szerszámipari konglomerátumát.

A cégnévben megjelenő Stanley és a Black&Decker márkák mellett (a két cég egyébként 2010-ben egyesül) a legnagyobb név a professzionális szerszámgépeket, szerszámtároló eszközöket, ipari kellékeket gyártó DeWALT.

Európában kevésbé elterjedt, de Amerikában népszerű a kisgépeket gyártó Porter-Cable. Termékeik elérhetőek a Home Depot és a Lowes áruházlánc kínálatában.

A következő nagy név a listán a Bostitch. Ipari rögzítéstechnikában a a legjobbak között vannak, de gyártanak kéziszerszámokat és kompresszorokat is, szintén magas minőségben.

Ismertebbek nevek még a Mac Tools és a Proto, de nálunk talán többen hallottak a francia Facom márkáról, az egyik leghíresebb európai kéziszerszám gyártóról.

Érdemes még megemlíteni a svájci alapítású Lista márkát, akik prémium szerszámtárolókat gyártanak.

A felsorolás nem teljes, további részletek a bemutatkozó brossúrában: Stanley Black&Decker PDF

Ide tartozik még, hogy pár héttel ezelőtt a Stanley Black&Decker megvásárolta az Irwint és a Lenoxot a Newell Brandstől – mindkét márka kínálatában elsősorban a vágószerszámok és kiegészítőik dominálnak.

 

Vélemény, hozzászólás?