Dremel Go és társai

Az elektromos kisgépek piacának egyik jónevű gyártója, a Dremel új mini csavarhúzót mutatott be, a Dremel Go-t.

A fej percenként 360 fordulattal forog, és kb. 5Nm-es nyomatékkal rendelkezik, és tengelykapcsoló véd a túlhúzástól. 4V-os beépített akkumulátorral készül, amit USB-ről lehet tölteni.

További képek galériája:

Aki követi az eseményeket, tudja, hogy a Dremel pont 25 éve a Bosch-csoport része, ezért nem meglepő, hogy ugyanezt a csavarhúzót kb. fél éve a Bosch már bemutatta saját márkanév alatt:

A fenti adatok alapján a Dremel/Bosch Go érdekes lehet például számítógép szerelőknek, vagy otthoni barkács felhasználásra. Mivel egy sebességes, és nem túl erős, így egy kicsit behatárolt a célcsoport, legnagyobb előnye, hogy jelentősen könnyebb a pisztoly formájú marokcsavarhúzóknál. A hossza 182mm, vastagsága 38mm.

Nézzük meg, kikkel versenyeznek:

Dewalt 8V Max

Giroszkópos, változtatható fordulatszámú, forgatható nyelű csavarhúzó.

A giroszkópos funkció a követezőt jelenti: rátesszük a csavarra a gépet, majd finoman jobbra vagy balra forgatjuk, amit a giroszkóp érzékel, és az elforgatás irányában, és a forgatás nagyságától függő sebességgel forog a fej. Kis gyakorlás után ez kényelmes és praktikus használati mód.

A fej forgása 0-430 RPM között változtatható, 2 led lámpa segíti a jobb látást, a nyél elforgatható pisztoly alakúvá, és az akkumulátor töltöttségét egy led-sor mutatja. A hossza 24cm körül van, tehát 6cm-rel hosszabb a Dremel Gonál.

Dewalt DCF680 vagy Dewalt DCF682 cikkszámmal lehet megtalálni, az ára 25-30.000 forint körül mozog.

Milwaukee M4

A Milwaukee marokcsavarhúzója két sebességgel (200/600RPM) és 21 állásos tengelykapcsolóval lép pályára. Méretre nagyjából ugyanakkora, mint a Dewalt, szintén 24cm hosszú.

Wiha Speed E

Ez a csavarhúzó viszont alulról előzi a Dremelt, persze csak méretben, mert árban messze fölötte van.

Ez egy VDE csavarhúzó (1000V-os feszültségvédelmet garantálnak), amibe egy kicsi elektromos motort építettek. A csavarra kell helyezni a csavarhúzót, majd finoman megnyomni. Erre a nyomásra bekapcsol a motor, és becsavarja a csavart.

A fejeket cserélni lehet (keskeny, lapos fejek, valamint Phillips Pozidrive Plus fejek vannak a készletben), mint ahogy az akkumulátort is a töltéshez, ebből kettőt is adnak rögtön. Ráadásul ezt az egészet egy Bosch L Boxx mini dobozban szállítják.

Ezek után nem is kérdés, hogy megéri-e a 100-120.000 forintot.

Vélemény, hozzászólás?