Dewalt akkus tárcsás daraboló

Még nyáron mutatták be a Dewalt DCS690 XR FlexVoltot, a Dewalt UK most egy menő animációval emlékezik meg róla:

Az akkus szerszámok egyre feljebb nyomulnak a létrán, a kis csavarhúzók után egyszercsak a láncfűrészek is akkusak lettek, most meg már ott tartunk, hogy a fémet és betont is akkus szerszámokkal apríthatjuk.

A DCS690 a Dewalt 54V FlexVolt platformjára épül, aminek a lényege röviden az, hogy a nagy teljesítményű 54V-os akkuk kompatibilisek a 18V-os szerszámokkal is, ami mind üzemeltetési, mind teljesítmény szempontból hatalmas előny.

A motor természetesen kefe nélküli, az akkumulátort egy zárt, védett tokba kell beilleszteni. A motor direkt meghajtású, nem szíjáttételes, szabadon forogva 6.600 RPM-re képes. A gépen helyet kapott egy magas terhelést jelző lámpa is, ami segíti a takarékokoskodást az akkuval.

A daraboló 9″-os tárcsákkal dolgozik, 83mm vágási mélységgel, a tisztításról mindkét oldalon vízsugár gondoskodik. A gép súlya 5kg körül van.

Egy korábbi Dewalt DCS690 videó:

Megemlítendő még, hogy akkus darabolót még a Stihl is gyárt (2015 óta amúgy, tehát a Dewalt csak az 54V-tal az első), ők eggyel kisebb méretben dobták piacra a Stihl TSA 230 néven. Ez a gép 36V-os, 70mm vágási mélységet tud, és csak 4kg körül van a súlya.

Vélemény, hozzászólás?