Lego kalapács

A hétvégén ezt az érdekes vázlatrajzot dobta fel a Pinterest.

Egy kalapács, amit az aktuális feladathoz igazíthatunk:

  • változtathatjuk a fej súlyát (ez amúgy általában egy kalapács elsődleges adata)
  • cserélhetjük a fej típusát, pl. gumifejű kalapácsot csinálhatunk belőle
  • módosíthatjuk a nyél vastagságát

Ez tök jól hangzik, és baromi jól néz ki képeken.

Az ár amúgy valószínűleg magasabb lenne, mint ha külön-külön minden funkcióra egy kalapácsot vennénk. Viszont egy ilyen designnal vélhetően nem az építkezések munkavezetőit és beszerzőit akarják megfogni, hanem azokat, akik a szerszámvásárlásnál nem feltétlenül a funkciót és a megtérülési értéket számolgatják. Végülis a Stiletto titán kalapácsait is viszik, olyannyira, hogy Milwaukee fel is vásárolta őket.

Ezt a kalapácsot egyébként egy ausztrál cég tervezte, a Whistledesign. A cég honlapja tele van szebbnél-szebb szerszámokkal, ráadásul van, amelyik nem csak egy szép design maradt, hanem gyártásba is került, meg is vásárolható.

Ilyen például ez a Batavia létra/munkaasztal kombó is:

De ez a Batavia fűrész is boltban kapható:

Ahogy a Whistledesign írja a bemutatkozásban, nem csak papíron terveznek meg egy terméket (mint ahogy egy csomó koncept szerszám van, ami mögött szemmel láthatóan nincs se felhasználási, se gyártási tapasztalat), de egészen a gyártás folyamatának végéig elkísérik, vállalva azt, hogy amit kitaláltak, az működik is az életben.

Ez a szintén Bataviának tervezett hőlégfúvó például nem látom, hogy gyártásba került volna, eléggé újító és speciális felhasználásra készült. Viszont szép:

Vélemény, hozzászólás?