Apex u-Guard bitek

A Concord Carpenter oldalán jött ki egy érdekes ismertető a Crescent Tools Apex u-Guard bitjeiről.

A forgómozgást végző gépeknél (például fúrók, csavarozók) munkavédelmi alapszabály, hogy használatuk közben nem szabad kesztyűt viselni, mivel a kesztyű esetleges becsípődése súlyos balesethez vezethet.

Sok területen munkavédelmi alapszabály a kesztyű viselése, mivel annak hiánya súlyos balesethez vezethet.

A Crescent Tool cégcsoporthoz tartozó Apex cég ennek a feloldására (is) kínál speciális biteket, amiknek a fejét egy műanyag henger borítja. Ez a henger fixen marad a bit forgása közben, eltakarja a balesetveszélyes forgó felületeket.

A bitek Philips, Torx és Robertson (négyzet alakú) fejjel kaphatóak, készletben pedig az Apex AlphaCASE szerszámtároló dobozával együtt is megvásárolható.

Ami miatt az alapvetően asztalos munkákkal foglalkozó Concord Carpenter számára is érdekes ez a termék, az nem elsősorban a felhasználó biztonsága, hanem a szerelt tárgyak épsége.

Ahogy írják, az autóiparban már régóta elérhetőek ehhez hasonló bitek, ott az elsődleges szempont az, hogy például fényezett vagy króm felületen ne keletkezzen sérülés. Egy hagyományos bittel elég könnyű kárt okozni egy járműben az utolsó simításoknál, akár amiatt, hogy első nem találnak bele a csavarba, akár a bit szárával karistolva.

Hasonlóan egy ház felújításánál például a frissen festett ajtókra a kilincsek felszerelésénél előjöhetnek a fenti problémák.

Mivel ez így némileg egy TV Shopos szuperkütyünek is tűnhet, amire még soha senki nem gondolt, de most megvásárolható csak itt, csak most, érdemes megjegyezni, hogy a a Carpenter blog tapasztalata szerint a bitek maguk nagyon jó minőségűek, jól fogják a csavarfejet, és érezhetően tartósak.

Vélemény, hozzászólás?