Skil kültéri akkus gépek

Amerikában külön kategória az OPE: Outdoor Power Equipment. Fűnyírók, lombfúvók, sövényvágók, láncfűrészek és hasonló kültéri szerszámok tartoznak ide. Ezeknek a termékeknek a piaca szezonális, de így is hatalmas, ezért rengeteg gyártó versenyez ezen a területen.

Pár évvel ezelőtt jelent meg az Ego nevű gyártó a piacon és gyorsan nagy népszerűségre (és elterjedtségre) tett szert Amerikában. Azt már régóta lehetett sejteni, hogy a benzines gépek helyét az elektromos (kábeles), majd az akkus gépek veszik át, csak az időpont volt kérdéses. Mára odáig jutottunk, hogy a legtöbb területen megfelelő alternatívát kínálnak az akkus gépek a teljesítmény és üzemidő tekintetében, ami mellé téve a halkabb, környezetkímélőbb használatot és az egyszerűbb karbantartást, érthető, hogy az új beszerzéseknél már előnyt élveznek ez a típusok.

Ego kültéri szerszámok

Az Ego a sikerét nagy mértékben az erős és megbízható akkumulátorainak köszönheti. Széles kínálatot nyújtanak 56V-os platformon (2.0Ah, 2.5Ah, 5.0Ah, 7.5Ah), minden akkujuk kompatibilis minden eszközükkel, van hatékony gyorstöltési megoldásuk, és hosszú távon is megbízhatónak bizonyultak.

Hogy jön a képbe a Skil?

Ezen a kompetitív piacon nagyon nehéz a nulláról elindulva, új belépőként sikeresnek lenni. A Skil ismert név az akkus kisgépek területén, de ezidáig csak 12V és 20V-os platformon kínáltak termékeket, a “hagyományos” kisgépek piacán: körfűrészek (ezen a téren szereztek nevet még régen), fúrók, csiszolók, stb.

Az Ego tulajdonosa egy Chervon nevű cég, ez az a cég, ami 2016-ban a Bosch csoporttól megvásárolta a Skilt. Ez a közös tulajdonos tehát az, amire alapozva várhatóan az Ego technológia és tudás a Skil rendelkezésére állt a termékfejlesztés során.

A belső konkurenciaharcot elkerülve a Skil OPE termékei 40V-os akkumulátorokat kaptak (PWR CORE márkanév alatt), és első körben a következő szerszámok lesznek elérhetőek:

Skil fűnyíró

Skil láncfűrész

Skil szegélynyíró

Skil sövénynyíró

Skil lombfúvó

Vélemény, hozzászólás?