Több, mint 1200 új Craftsman termék

Amerikában ezen a hétvégén zajlik a Craftsman giga termékbemutatója. A sok újdonság között talán – az európai vásárlók számára egészen biztosan – a legfontosabb, hogy a Craftsman nagyot erősít az akkus kisgépek kínálatán.

A Stanley-Black&Decker cégcsoporthoz (erről részletesebben itt lehet olvasni) tartozó márka itthon leginkább a fűnyíróiról ismert, Amerikában viszont nagyon erős, leginkább nosztalgikus emlékeken alapuló kultusza van. A megcélzott felhasználók köre inkább a hobbisták, barkácsolók, nem pedig a professzionális felhasználók.

Ez persze azt is jelenti, hogy sokkal szélesebb vevőkört kell kiszolgálniuk, ennek tesz várhatóan eleget most ez a termékpaletta frissítés.

Pár részlet, ami eddig kiderült:

  • az eddigi szürke alapszín helyett az erős vörös szín dominál, tisztára, mint a Milwaukee vagy a Hilti
  • az akkus kisgépek 20V-os, a nagyobbak 60V-os platformon lesznek majd
  • az alacsonyabb árfekvésben úgy versenyeznek, hogy szénkefés motorokat is használnak bizonyos gépekben
  • elsősorban a Milwaukee-tulaj TTI cégcsoporthoz tartozó Ryobi piacát támadják ezzel a kínálattal
  • továbbra is élettartam garanciát vállalnak a szerszámokra, bizonyos megkötésekkel (pl. csak az eredeti vásárló számára biztosítják ezt, nem átruházható)
  • várhatóan ezek a gépek is amerikai összeszerelésűek lesznek, nemzetközi alapanyagokból
  • az időzítés egyértelműen a közeledő év végén szokásos megugró forgalomra megy rá

A jólértesültek találgatásai közt szerepel, hogy a Craftsman ezzel a lépéssel elkezdi leépíteni a cégcsoportba tartozó Porter Cable hasonló (konkurrens) termékeit, a különösen optimisták pedig abban bíznak, hogy a Porter Cable visszatért a faipari gépek gyártásához.

Ha hozzánk nem is jutnak el ezek a gépek, az alacsonyabb árkategóriájú akkus piacon vélhetően versenyre, és előrelépésre készteti a többi, nálunk is elérhető gyártót.

.

Az itthon leginkább a fűnyíróiról ismert cég

Vélemény, hozzászólás?