Metabo HPT – akku és kábel

Az elmúlt évek arról szóltak a szerszámgép-gyártásban, hogy egyre erősebb és erősebb akkukat készítettek, és egyre több gépet állítottak át konnektorról akkura, mára márpedig a legtöbb géptípus megfelelő teljesítménnyel működik értelmes üzemidővel akkuról.

Mostanában az újdonság az, hogy a gyártók elkezdtek különböző akkku-platformokat kompatibilissé tenni, mint például a Dewalt FlexVolt, vagy a Hitachi/Hikoki/Metabo HPT MultiVoltja.

Erre most jön a Metabo HPT új MultiVolt sorozata, aminél ugyanazt a gépet lehet használni akkuról és fali áramról is:

Ahogy a videóból látszik, a csavarozó ugyanolyan erős mindkét áramforrásról, az akku helyére bepattintható adapter pedig könnyen-gyorsan cserélhető.

Kérdés, hogy a Hikoki kínálatába mikor és hogyan jut el ez az opció, az európai 230V-os szabványra mit ültetnek át. Az biztos, hogy a Metabo HPT a csavarozókon kívül még számos géptípusra kihozza ezt a megoldást.

A Dewalt amúgy évekkel ezelőtt már próbálkozott ezzel, igaz, csak a gérvágó fűrésznél, nem terjesztette ki több termékre.

Ez a hibrid megoldás egyébként nagyon jól hangzik, kár, hogy éveken át a csapból is az folyt, hogy az akku jó, a kábel rossz. 🙂

Vélemény, hozzászólás?