Szerszámgép akkumulátorok – Boschtól Skilig

Skil akku gif

Akkus szerszámgépek vásárlásánál az egyik legfontosabb szempont, hogy milyen akkumulátorcsaládot kínál hozzá a gyártó.

Ha egy gyártó valamelyik platformjába bevásárolunk, akkor onnantól kezdve a következő szerszámgép beugró költsége ezen a platformon sokkal alacsonyabb lesz, mintha más gyártó termékébe ruháznánk be.

Ha valaki például vásárol egy Dewalt 18V fúrógépet készletben, töltővel és 3 akkumulátorral, az legközelebb a multiszerszámot jó eséllyel nem a Boschtól fogja venni, hanem marad a Dewalt 18V vonalnál, hiszen legfeljebb egy új akkumulátorba kell beruháznia, de lehetséges, hogy elég egy akku nélküli gépet venni.

Emiatt az első gép megvásárlása hosszú távon eldöntheti a márkahűséget.

Ritkábban kerül szóba azonban az, hogy egy gyártó hány különböző feszültségű akkumulátort forgalmaz – ezek gyártón belül sem kompatibilisek, egy 12V-os Makita gép nem működik egy 18V LXT akkumulátorral. Vannak, akik 4 különböző feszültségű akkumulátort kínálnak, mások viszont csak 2-t.

A szélesebb spektrum előnyös lehet, ha például egy 10.8V-os gép elegendő egy munkához, és szeretnénk kihasználni az ezzel járó kisebb súlyt és méretet, sok gépnél viszont ez elaprózhatja az akkumulátorok kompatibilitásának előnyét.

Ennek megfontolásához nyújt segítséget ez a cikk, végigvesszük a legnagyobb gyártók kínálatát, ki, milyen akkumulátorokat tesz elérhetővé a gépeihez. A gyűjtésben csak a Li-ion akkumulátorokat tüntettük fel.

Read more

Szerszámkiállítás, Bilbao

6 német cég közös standon állított ki Spanyolországban, Bilbaoban, a közös standot egy profi videóval örökítették meg.

Partnerünk, a kábelszerszámokat gyártó Jokari mellett a következő német cégek mutatták be termékeiket:

 • Bohle: üveges szerszámokkal és üveg építőipari termékekkel foglalkozó cég, a kiállításon elsősorban az üvegemelőket, üvegvágókat mutatták be, de a kínálatukban szerepelnek üvegajtók, üvegfalak, zsanérok és más nyitó- zárószerkezetek is.
 • Witte: 1785-ban alapított kéziszerszámokat (főleg csavarhúzókat, biteket és fogókat) gyártó cég
 • OrbisWill: fogókra specializálódott német gyártó, jellegzetességük, hogy a német zászló (fekete, vörös és arany) színeket használják a termékeiken
 • Kukko: kihúzókra, lehúzókra, csapágyeltávolítokra specializálódott cég
 • Testboy: mérő és tesztműszereket gyártó német cég

Dewalt Atomic termékcsalád

Dewalt Atomic fúró DCD708A szerszámgyártók folyamatosan jönnek ki az egyre erősebb motorral és akkumulátorral szerelt gépekkel, de most a Dewalt tavasszal lépett egyet, és bemutatta az Atomic termékcsaládot.

A Dewalt Atomic gépek kompakt méretűek, könnyűek, de a 20V Max akkumulátorcsaládhoz tartoznak. Szénkefe nélküli motorral készülnek kizárólag (ez amúgy nem meglepő ma már), az akku a megszokott Li-ion, a teljesítmény pedig a 12V Max és a 20V Max normál változatai között van.

Összehasonlításképpen a Dewalt akkus fúrógép három platformon:

Név Platform Hossz Magasság Tömeg Teljesítmény*
DCD708B
ATOMIC 20V MAX* BRUSHLESS CORDLESS COMPACT 1/2 IN. DRILL/DRIVER
20V Atomic 7.9″ 6.3″ 2.4lbs 340 UWO
DCD792B
20V MAX* XR® TOOL CONNECT™ COMPACT DRILL/DRIVER
20V 6.9″ 3.4lbs 460 UWO
DCD710S2
12V MAX* 3/8 IN. DRILL DRIVER
12V 7.7″ 7.3″ 2.43lbs 189 UWO

*UWO: Unit Watts Out – a Dewalt ebben a mértékegységben adja meg szerszámgépei teljesítményét, mivel megítélésük szerint ez jobban mutatja egy gép erejét, mint az általában használt nominális teljesítmény. Bővebben »

A 12V-os család (az összes gyártónál) népszerű a kis mérete miatt, gyakran a profik is azt használják, ha elegendő akkora teljesítmény.

A Dewalt ezzel a húzással okafogyottá tette a 12V-t, hiszen nagyobb teljesítményt ad ugyanakkora méretben, ráadásul a 20V-os akkukompatibilitás előnyeivel, amennyiben valaki már bevásárolta magát a platformra.

Ráadásul jelenleg az ACME Tools oldalán az Atomic 20V és a 12V Max egyaránt $129.00-ba kerül.

A Dewalt a következő gépeket jelentett be eddig az Atomic termékcsaládba:

 • Fúró/csavarozó (DCD708)
 • Impakt csavarozó (DCD809)
 • Ütvecsavarozó (DCD709)
 • Körfűrész (DCS571)
 • Multiszerszám (DCS354)
 • Szúrófűrész (DCS369)

Dewalt Atomic Körfűrész

Kábelszerszámok: vágás, blankolás, krimpelés

A legtöbben csak akkor találkoznak vezetékek szerelésével, amikor jön a UPC vagy a villanyszerelő. Aki ilyenkor nem húzódik a szoba legtávolabbi sarkába, az láthatott már vágást, blankolást és krimpelést.

Fogó típusokKábelvágás

A kábelvágás a legegyszerűbb: megfelelő hosszúságú kábel készítése. Ezt a munkát gyakran oldalcsípő fogóval végzik, aminek lényeges tulajdonsága, hogy éles és kemény pengéje van, hogy a kábelben futó fémdrótok ne tompítsák el, sokáig használható maradjon.

Vannak kisebb, precíziós oldalcsípő fogók, extrém éles és erős pengével, amik még a zongorahúrt is vágják, de vannak, nagyobb, robosztus kivitelű fogók is, amik a nagy nyomóerő és nyomaték segítségével dolgoznak.

Emellett vannak még speciálisan kábelek vágásra tervezett kábelkések és kábelvágók is, amik akár racsnis rásegítéssel is növelik a hatékonyságot. Read more

Knipex sapka fogókhoz

Miért nem jutott ez eddig senkinek az eszébe?

Knipex sapka fogókhoz

Munka közben a vágásnál gyakran előfordul, hogy kis kábeldarabok, alkatrészek esnek le, röpülnek el.

Ez egyrészt kellemetlen, mert utána össze kell szedni, másrészt a leesett darabkák veszélyesek is lehetnek.

Ennek a problémának a megoldására találta ki a Knipex ezt a kis műanyag sapkát, amit a fogó fejére kell húzni: Read more

Elektronikai boltok Budapesten

Hiányzik a listáról? Írjon nekünk: info@netszerszam.hu

A hup.hu IT-portálon vl (MGy által letisztázva, linkekkel ellátva) egy kincset érő gyűjteményt tett közzé a Budapesten található vagy weben elérhető, elektronikai alkatrészek kereskedelmével foglalkozó webáruházakról.

Vásárlóink közt nagy számban található hivatásszerűen vagy hobbi szinten elektronikával foglalkozó szakember, reméljük, hogy számukra is hasznos lehet ez a lista: Read more

Irodánk költözik!

Pilis Park
Tisztelt Ügyfeleink!

A webáruházunkban megrendeléseiket folyamatosan fogadjuk. A kiszállításokat azonban augusztus 22-től tudjuk teljesíteni, mivel jelenleg a raktárunk költöztetés alatt van.

Érdeklődéseiket e-mailen és telefonon ez alatt az idő alatt is folyamatosan fogadjuk.

A költöztetést követően a kiszállítások az eddigieknek szerint fognak folytatódni. A személyes átvételre azonban az új raktárban lesz lehetőség egyeztetett időpontban.

Az új raktárunk a 10-es út mentén Pilisjászfalu Dorog felöli végén a Pilis Logisztikai és Ipari Park épületében található.

Elérhetőségeink változatlanok: info@netszerszam.hu
+36 20 285 3300

Várjuk kedves ügyfeleink érdeklődését és megrendeléseit!

A fűrészekről

A fűrész

A fűrészeket több ezer éve használja az emberiség, az első példányok réz és bronz alapanyagból készültek asztalosmunkához. A vasfűrészek elterjedésekor jelentek meg a keretek, amik kifeszítették a pengét, így hatékonyabban és pontosabban lehetett vágni. A fűrészek foga eredetileg vagy csak húzás közben, vagy csak tolás közben vágott. A modern fűrészek már mindkét irányban dolgoznak. Emellett az elmúlt évtizedek másik előrelépése, hogy az élezhető (és élezendő) fűrészek helyét átvették a cserélhető fűrészlapok.

A fűrészek az elektromos kisgépek ugrásszerű fejlődése ellenére is jól tartják magukat. Kisebb helyet foglalnak, könnyebbek, és sokkal gyorsabban használatra készek, mint a gépek. Egy jó minőségű szúrófűrész vagy körfűrész ráadásul egy, de inkább két nagyságrenddel többe is kerül.

Read more

A dugókulcs

Milyen szerszám  a dugókulcs?

A dugókulcs külső kulcsnyílású csavarok meghúzására és kioldására szolgáló szerszám.

A dugókulcs

A dugókulcs egyik oldalán egy négyzet alakú nyílás van, ebbe csatlakozik a hajtószár, nyomatékkulcs vagy racsnis hajtókar.

A dugókulcs két oldalról

A másik oldal a dugókulcs feje – ez különböző méretű és alakú lehet attól függően, hogy milyen típusú csavarhoz illeszkedik. A legelterjedtebb a hatlapfejű (hexa) csavarhoz való dugókulcs. Ilyen csavarokkal leggyakrabban építőiparban, autóiparban vagy faszerkezeteknél találkozhatunk.

Read more